(048) 777-66-11

(048) 728-99-90

(048) 746-66-11

Система виявлення та протидія дронам



Система виявлення та протидія дронам

Система виявлення та протидія дронам 


Система призначена для автоматичного виявлення підльоту дрона та протидії йому шляхом постановки завади. Перешкода формується  на частоті роботи каналу передаючі зображення, та роботі в режимі постанови завад системам навігації дронів типу GPS, Глонас і Galileo, Bei Dou (Китай).

Система може бути використана на окремих стаціонарних об’єктах віддалених на відстані 5-10 км від території де застосовуються системи РЕП (радіоелектронної боротьби) фронту, або на транспортних засобах. Це пов’язано з тим, що система відстежує тільки самий сильний сигнал від дрону, а при запуску їх великої кількості відстежить тільки один.

Приймач вловлює сигнал від дрона на відстані 1,5-2 км. в  штатним діапазон виявлення 1100-1390 MGz. *Можливе замовлення  на інші частоти виявлення.

Система працює у трьох режимах:

  • Перший режим - на оповіщення.
  • Другий режим - виявлення та автоматичного подавлення (заглушення).
  • Третій режим - поставка завад GPS, Глонас, Galileo, Bei Dou.

Режим виявлення та оповіщення:

  1. Приймач автоматично виявляє відеосигнал від дрону, передає його частоту на дисплей приладу та виводить відеосигнал (який бачить ворог) на виносний дисплей.
  2. На дисплеї ми бачимо картинку, яку бачить і оператор, та куди летить дрон. Крім того, сигнал тривоги з приймача передається на звуковий сигналізатор, та роз’єм для дистанційної передачі акустичного сигналу тривоги.

Режим виявлення та автоматичного подавлення ( заглушення):

  1. Включений приймач виявляє частоту відеосигнал від дрону та транслює його на дисплей (протягом 3 секунд)  на подавлювач.
  2. Подавлювач приймає частоту сигналу, та включає синтезатор  частоти на якій працює відеосигнал дрона.
  3. Сигнал з синтезатора подається на передавач де підсилюється до рівня 40 Вт.

Режим – поставка завад GPS, Глонас і Galileo, Bei Dou:

  1.  Режим вмикається окремо, та забезпечує блокування дронів у зоні руху дронів за координатами.

В автоматичному режимі система працює наступним чином:

  1. При вимкненому передатчику приймач автоматично виявляє частоту відеосигнала  від ворожого дрону, виводить її на дисплей приладу і передає  відеосигнал (який бачить ворог). На нашому дисплеї, щоб ми бачимо в який бік летить дрон. Крім того, сигнал тривоги з приймача передається на звукову сигналізацію і на роз’єм для дистанційної передачі акустичного сигналу тривоги.
  2. При включеному передатчику приймач автоматично виявляє відеосигнал  від ворожого дрона, перехоплює його частоту, коротко (протягом 3 секунд) транслює відеосигнал з камери дрона на наш дисплей і включає синтезатор частоти на якій працює відеосигнал дрона, Сигнал з синтезатора приймача  подається на передавач де підсилюється до рівня 40 Вт. Цей рівень набагато   більший ніж рівень сигналу з передатчика дрона (0,6 – 2,0 Вт). В результаті оператор дрона перестає бачить відеосигнал свого дрона.  В результаті  оператор дрона не бачить відеосигнал свого дрона. Залежно від своєї програми дрон скидає боєзапас ,повертається на базу, або піднімається вгору, або здійснює посадку.
  3. При передатчику включеному в режимі подавлення систем навігації GPS, Глонас і Galileo, Bei Dou приймач не працює. Передатчик випромінює вверх досить  потужний сигнал (40 Вт) перешкод, які не дозволяють точно визначити місце  розташування захищеного об’єкта, або точно на нього навести дрон-камікадзе.


Склад системи:

  • Приймач  системи (мал..1)
  • Зовнішній дисплей  (мал.2)
  • Антена передавача (мал..3).
  • Додаткова виносна антена приймача  з кабелем 4 м. (мал.4).
  • Блок живлення.
  • Адаптер автомобільний (мал.5).

alt