(048) 777-66-11

(048) 728-99-90

(048) 746-66-11

Колюча проволока «Єгоза»



Колючий дріт або стрічка колюча армована Єгоза поділяється на три види, залежно від діаметра дроту, що армує. Виготовляється з оцинкованих матеріалів, дроту канатного діаметром 2,5–2,8 мм та рулонної сталі товщиною 0,5–0,55 мм.

Колючий дріт Егоза застосовується для обгородження на стовпах в одну лінію в кілька рядів і практично замінив традиційний колючий дріт. Колючий дріт Єгоза служить більш тривалий час з набагато більшою ефективністю, ніж звичайний колючий дріт. У виробництві дроту Єгоза застосовується лише високовуглецевий оцинкований дріт перетином від 2,5 до 2,8 мм. Чим більший діаметр дроту, тим надійніша огорожа. Перекушування дроту підручними засобами утруднено через застосування дроту з високовуглецевої сталі. Ріжучі леза дроту Єгоза ще агресивніші, ніж у колючого дроту Концертину і незрівнянні з дротяними колючками традиційного колючого дроту.

Леза колючої стрічки Єгоза довші, ніж у Концертину, тому доцільніше застосовувати оцинковану рулонну сталь більшої товщини. При зачепленні лез за одяг правопорушника вони не повинні згинатися, тому використання колючої стрічки товщиною 0,5–0,55 мм вирішує поставлене завдання. Гарантія на дріт Єгоза 15 років, а реальний термін служби може досягати понад 30 років. Колюча армована стрічка Єгоза використовується також для виробництва спіральних і плоских загороджень Єгоза.

При виборі виробника огорожі покупцю необхідно знати таке:


  • АКЛ і вироби з неї, виготовлені різними підприємствами, можуть значно відрізнятися один від одного в залежності від якості використаних матеріалів і технології виробництва.
  • Найчастіше різними виробниками використовуються такі шляхи зниження собівартості продукції:
  • Армування АКЛ здійснюється не шляхом завальцювання оцинкованого армованого дроту в сталеву оцинковану стрічку, а шляхом обкручування стрічки навколо дроту. Така стрічка називається АСКЛ — Армована Скручена Колюча Стрічка. Дріт і стрічка в цьому випадку легко відокремлюються один від одного і перекушуються порізно. Відсутність на матеріалах захисного цинкового шару.
  • Використання хоча б одного з матеріалів: сталевої стрічки або дроту без захисного шару призводить до різкого зниження терміну служби огородження, який, залежно від умов експлуатації, може становити лише 3-4 роки. Використання матеріалів з низькими фізико-механічними характеристиками (наприклад, дроти з малим вмістом вуглецю). Приводить до зниження міцнісних і пружних властивостей огородження, погіршує його загороджувальні властивості, допускає в деяких випадках його перекушування звичайним побутовим інструментом.
  • Низька якість завальцювання армуючого дроту в сталеву колючу стрічку, яка, як правило, пов'язана з недосконалістю обладнання або його сильним зносом. У цьому випадку колюча стрічка може бути більш-менш легко відокремлена від армуючого дроту. Дріт і стрічка в окремості вимагають значно меншого зусилля при розрізанні. Крім того, дріт, позбавлений колючої стрічки, є слабкою перешкодою.