(048) 777-66-11

(048) 728-99-90

(048) 746-66-11

Статті




Переваги датчиків охорони периметра марки СПЛАВ PDF Печать E-mail

Переваги датчиків охорони периметра марки СПЛАВ

1. Датчики охорони периметра СПЛАВ стійкі до хибних спрацьовувань за рахунок використання унікальної інтелектуальної системи обробки сигналів. Фахівці систем охорони периметра знають, скільки проблем доставляють помилкові спрацьовування, коли датчики охорони периметра реагують на тварин та пернатих, беручи їх за тривожну подію. А якщо об'єкт, що охороняється, знаходиться на значній відстані від приймача тривоги, то часті помилкові спрацьовування ставлять під сумнів ефективність такої системи охорони периметра.

 ПВиробник датчиків СПЛАВ, більше десяти років аналізував амплітудно-частотні характеристики сигналів датчиків, що утворюються в піроелементах, при попаданні в їх поле контролю тварин і птахів. Ці дані узагальнювалися, і в даний час сукупна інформація увійшла до алгоритму обробки як база сигналів тварин поширених на європейському континенті. Використання такої бази в сукупності з інтелектуальною системою аналізу сигналів, що надходять, що дозволяє розрізняти об'єкти потрапляють в зону, що охороняється, і виключати 99,9% помилкових тривог.

2. Низьке енергоспоживання. Гарантована тривалість роботи від внутрішнього елемента живлення не менше 4 років.

3. Герметизація корпусів датчиків «СПЛАВ» виконується за особливою технологією з використанням спеціальних герметизуючих засобів виробництва США.

4. Простота в установці, налаштуванні та експлуатації датчиків.

Для розгортання комплексу БРК (мобільний комплект для охорони периметра) не потрібні спеціальні знання, не потрібні монтажні роботи та регулювання чутливості. Достатньо розставити датчики так, щоб перекривався периметр території, що охороняється, перевірити систему на виявлення «порушника» і отримання радіосигналу «тривога» на приймальному пристрої.

 
Система охорони периметра "HAGROY" HR-10000/15000 з функцією електрошоку PDF Печать E-mail

Система охорони периметра "HAGROY" HR-10000/15000 з функцією електрошоку

Уперше електричний струм, як засіб оборони рубежів (периметра), був застосований під час російсько- японської війни 1904-1905 рр. гарнізоном Порт-Артура у вигляді електролізації дротяних піхотних загороджень. Електролізовані перешкоди з напругою близько 1200-2000 В, як засіб бойового ураження, стали застосовуватися і в наступних війнах - у Першій світовій війні, на австрійському фронті, під час білофінської компанії і у Великій Вітчизняній війні.

Сучасний  ринок обладнання для систем охорони периметра, як вітчизняний, так і зарубіжний, досить різноманітний. Системи розрізняються за фізичним принципом виявлення, технічними можливостями, логікою оброблення сигналів і, звісно, ціною. Більшість обладнання для систем охорони периметра мають загальний недолік - вони пасивні, оскільки розраховані на виявлення порушника, який проникає або вже вторгся на територію, що охороняється, але нездатні забезпечити його безпосереднє затримання.

У цій статті пропонуємо розглянути активну систему охорони периметра, яка не тільки сигналізує про вторгнення, а й має відштовхуючий ефект, тим самим запобігає проникненню на об’єкт.  Система охорони периметра з функцією електрошоку, далі (СОП з ФЕ) – це і є активна система.  Ці системи вже досить давно й успішно застосовуються в усьому світі. Останні роки досить активно стали встановлюватися і на території України. СОП з ФЕ не чинять летального впливу на людину, що підтверджується наявними дозвільними документами і тривалим досвідом експлуатації.

Електрошокові системи чинять на людину таку дію:

ефект електром'язового впливу - викликає переважно моторну реакцію (мимовільні скорочення м'язів), у результаті якої людина втрачає можливість керувати ними. Даний ефект характеризується відсутністю тривалих "післядій", тобто після припинення впливу, об'єкт практично відразу ж фізично дієздатний.

ефект дезорієнтації - електричний вплив передається нервовим клітинам, викликаючи больовий шок і загальне заціпеніння. У результаті людина втрачає можливість здійснювати задумане і починає панікувати.

★  ефект психологічного впливу - як правило, попереджувальний напис "ОБЕРЕЖНО! ЕЛЕКТРООГОРОДЖЕННЯ" змушує порушника або зовсім відмовитися від спроб проникнення, або  сповільнити швидкість подолання рубежу. Тут присутній фактор психологічного бар'єру, який закладається в пам'яті людини з дитинства, під час першого контакту з електрикою (під час дотику до дротів з підвищеною напругою), викликаючи тим самим почуття страху і остраху на все життя, і підсвідоме небажання повторення цього досвіду.


Читать полностью